in

Ko je NBA superagent – moćna žena u danu završila dva istorijska ugovora

Diplomirana novinarka sada postaje jedna od najboljih košarkaških agenata.

Džesika Holc je upala u centar javnosti, kada je za samo jednu noć uspela da obezbedi čak dva supermaks ugovora, zbog kojih će vam se od cifrara zavrteti u glavi.

Sve je krenulo ugovorom Nikole Jokića, koji je najveći ikad, a njega su ispratili i još nekoliko igrača koji su potpisali multi-milionske ugovore.

Najpre je Karl Entoni Tauns potpisao sa Minesotom Timbervulvs ugovor na četiri godine vredan 224 miliona dolara, a onda je i Devin Buker potpisao sličan ugovor (224 miliona) sa Finiks Sansima, uz dodatak da je Holcova prva žena koja je nekom klijentu u NBA izdejstvovala supermaks ugovor.

Ona direktno reprezentuje Taunsa i Bukera, a pored njih radi i sa Krisom Polom, Polom Džordžom, Džejlenom Bransonom, Majkom Konlijem i sa još mnogo NBA košarkaša.

Ona je diplmoirana novinarka, studirala je na univerzitetu Pen Stejt, da bi potom magistrirala na Baruh koledžu. Od 2007. godine je stažirala u NBA ligi, a četiri godine kasnije je uplovila u menadžerske vode. Posle samo tri godine rada u u agenciji “Excell” je došla do direktorske pozicije, a zadužena je bila za marketing.

Naredni posao je dobila u agenciji “CAA”, gde je nasledila Liona Rouza, jednog od najboljih agenata, koji je 2020. godine postao direktor Njujork Niksa. U njihovoj agenciji klijenti imaju pravo da biraju koji će konkretno agent raditi sa njima, a pomenuta dvojica košarkaša su se odlučila upravo za Džesiku.

“Shvatila sam koliko je to važno, jer je drugačije, zbog toga što to nismo videli ranije”, rekla je Holc i dodala:

“Sa Bukerom i Taunsom sam tokom cele njihove karijere, tako da je moja uloga u njihovim svetovima veoma normalna za nas. Ali, razumem odgovornost koju nosi neko ko prvi put ‘probija led’ u vezi mog posla i nadam se da će to otvoriti put drugim ženama koje žele da urade isto”, završila je Holc.

Lion Rouz joj je bio jedan od najvećih mentora.

“Uprkos njegovom statusu u industriji i svim neverovatnim stvarima koje je radio tokom godina, dozvolio je meni, mlađoj ženi u 30-im godinama, da radim ono u čemu sam bila dobra. Samo je razgovarao sa mnom, davao mi je smernice i dozvolio je da uradim mnoge stvari koje možda neko drugi na njegovom mestu ne bi uradio, samo zato što je verovao u mene”, rekla je Holc.

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram