in

Jovanović pred Efes: Najteža i najlakša utakmica

Crvena zvezda i Efes će igrati u petak od 19.30 sati u Istanbulu i to će biti 13. duel dva tima u Evroligi.

“Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, da nije bilo korone, verovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na već sjajan sastav dodali su igrače poput Akile Polonare, Vila Klajburna i Antu Žižića, pokriveni su na svim pozicijama”, istakao je Vladimir Jovanović.

Kaže da je na njegovoj ekipi da odigra muški, pokaže napredak u odnosu na prethodni period i iskoristi prilike koje se ukažu.

“Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u košarkaškim segmentima. Bio bih zadovoljan ako bih primetio napredak u odnosu na prethodni period. Idemo polako, popravljamo našu igru i hoćemo da budemo pravi kada bude najpotrebnije”, rekao je Jovanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda će na sutrašnjem meču igrati bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića.

“I za to smo spremali rešenje, iako nije lako kombinovati. Raspored nam ne ide baš na ruku, jer imamo pet gostovanja u prvih sedam kola Evrolige. Ne znamo kada će njih dvojica da se vrate, radili su deo treninga sa timom, ali ne znam kada će moći da rade pod kontaktom”, naveo je trener Crvene zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić upozorava da će biti teško protiv Efesa.

“Želimo da damo sve od sebe, da odigramo našu najbolju utakmicu, i naravno pokušamo da dođemo do pobede. Igraju bez Šejna Larkina, ali nas čeka veoma zahtevan zadatak, tu je Vasa Micić. On se nalazi u grupi igrača kojeg ne može da sačuva jedan čovek već je za tako nešto potreban angažman celog tima. Pritom, ne smemo da potcenimo niti jednog igrača Efesa već da igramo kako smo trenirali i planirali tokom sedmice za nama”, rekao je Lazić.

Ekipa Crvene zvezde će se u Beograd vratiti u subotu prepodne, a odmah će početi pripreme za meč sa ekipom Budućnosti, koji je na programu u ponedeljak.