in

Jokićev novi tripl dabl

Jokićev novi tripl dabl

Denver je stigao do jako važne pobede kojom se dodatno distancira od Memfisa ali i od Sakramenta i Nju Orleansa.

Dva lica ekipe iz Kolorada, tim Majka Melouna je dostigao vrhunac potencijala a potom je malo falilo da zahvaljujući neshvatljivom padu u drugom poluvremenu izgubi meč. 

Nakon prve četvrtine koja je bila neizvesna usledila je totalna dominacija Nagetsa u drugoj deonici. Prvoplasirana ekipa tabele igrala je jako dobru košarku i vodila sa velikih 19 poena razlike, da bi domaćin u poslednjem napadu pred veliku pauzu dvojkom uspeo da ublaži zaostatak pred nastavak.

Sa početkom treće četvrtine počeo je i totalni obrt snaga na parketu. Denver je izgubio rešenja za realizaciju napada dok su u odbrani bili neusklađeni čime su rivalu dozvolili dosta lakih poena. 

Nju Orleans je postepeno smanjivao prednost i u poslednju deonicu ušao sa prihvatljivih sedam poena zaostatka. Domaćin je nastavio da igra dobro i u nekoliko navrata su prilazili na svega posed zaostatka da bi u poslednjim sekundama i poveli ali je Nikola Jokić u odlučujućim momentima igre “vadio kestenje iz vatre” poenima i dobrim reakcijama kako u napadu tako i u odbrani. 

Nagetsi su zahvaljujući MVP-ju ponovo izbegli poraz i odlepili se od rivala na tabeli.

Nikola Jokić je ponovo upisao tripl-dabl, za 36 minuta na parketu upisao je 25 poena uz 11 skokova i 10 asistencija. Džamal Mari postigao je isti broj poena ali uz veći broj utrošenih šuteva. 

U poraženom timu Sidžej Mekolum ubacio je 20 poena, Alvarado je dodao 17.