in

Jokić mi mnogo pomogao, postoji mogućnost da igram na Evrobasketu

Momak koji je čitavu karijeru gradio u inostranstvu podvukao je da mu znači mnogo što je dobio odobrenje od kluba da dođe u Srbiju tokom uskršnjih praznika, kako bi se odmorio od dugačke sezone.

Što se tiče nastupa za Oklahomu, zadovoljan je učinjenim do sada, ali već gleda kako bi mogao da unapredi svoju igru.

“Meni je u ovom trenutku važan napredak i da budem svake sezone što bolji. Uvek može bolje, ali bitan mi je napredak i da se ovo leto dobro spremim za sledeću sezonu”, rekao je Pokuševski gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Aleksej je već dve godine “preko bare” i pred početak sezone ga očekuje potpisivanje novog ugovora sa Tanderom.

Ističe i da, koliko god da je život na “starom kontinentu” dobar, svi žele da zaigraju u NBA ligi.

“Verujem da je Evropljanima život bolji u Evropi, odakle god da su došli. U Grčkoj sam proveo pet godina, tako da mi je tamo druga kuća i kada god imam vremena odem tamo. Družim se i sa drugarima koje imam tamo. Ali Amerika je Amerika, ceo svet se vrti oko Amerike i to je država u koju svi hoćemo da idemo i koju svi pratimo.”

Jedna od najvećih zvezda u najjačoj ligi sveta je Nikola Jokić, koji bi uskoro trebalo da dobije drugo uzastopno MVP priznanje, a baš protiv njega je Aleksej imao nekoliko zanimljivih duela.

“Bilo je par situacija kada smo igrali jedan protiv drugog i na terenu se lepo ispričamo… Uglavnom su oni bili bolji, ali je stvarno lepo videti igrače koje si do tog trenutka gledao na televiziji i sanjao da možeš da igraš protiv njih, odjednom si sa njima na terenu. Stvarno je lep osećaj”, naveo je 20-godišnjak i dodao da mu je upravo centar Denvera mnogo pomogao u prvoj sezoni.

“Ima naravno, i komplimenata i lepih reči. Jokić mi je stvarno pomogao u prvoj sezoni sa nekoliko lepih reči.”

Srbiju u 2022. očekuje Evropsko prvenstvo u Pragu i Berlinu, zbog čega je delegacija Košarkaškog saveza, na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem, posetila naše igrače u SAD.

“Imali smo večeru u Oklahomi, lepo smo se ispričali. Pričali smo o svemu. Dugo je leto pred nama, nismo još ništa odlučili. Tako da – videćemo.”

Da li postoji mogućnost da Alekseja Pokuševskog vidimo u reprezentaciji na Evrobasketu?

“Postoji, naravno.”

Pokuševski je govorio i o tome koliko je teško bilo otići u inostranstvo, zašto je taj trend odlaska mladih igrača loš za srpsku košarku, ali i koliko njima samima znači iskustvo u nekim jačim ligama.

“Vrlo je važno. Nekako naučiš da se ponašaš i budeš samostalan, što se dosta odnosi na igru i odluke u samoj igri. Mislim da je to jedan dobar faktor. Sazrevanje ličnosti se sigurno vidi jer donosiš samostalno svoje odluke”, zaključio je Pokuševski za RTS.