in

Imam igrače koji nisu u dobrom fizičkom stanju, a ni u formi

Crvena Zvezda je poražena od ekipe Milana u 24. kolu Evrolige sa 63:57, a trener crveno-belih Dejan Radonjić je istakao da je rival bio bolji i zasluženo pobedio.

On je posle poraza rekao da je meč bio težak za oba tima, ali da je Milano bio bolji i da je u meču na mali broj poena uspeo da dođe do pobede.

„Prvo čestitam protivniku na pobedi. Utakmica je bila jako teška, fizički zahtevna, sa obe strane defanzivno odlično. Igrali su dovoljno dobro da nas pobede. Igrali smo protiv tima koji je jedan od najboljih u ligi i pokazali su će možda biti i bolji nego prošle sezone. Pokazali su to mnogo puta ove sezone, pobeđivali su i mnogo bolje timove od Crvene zvezde u gostima. Došli su sa timom koji je fizički jako kvalitetan i uspeli su kroz to da naprave dobre stvari i da to pokažu kroz jednu dobru odbranu koju su imali“, rekao je Radonjić.

On je istakao da je Zvezda grešila slično kao na početku duela sa Asvelom.

“Rekao bih da start podseća na početak protiv Asvel-a i to jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo neke atipične poteze za nas, a oni su zbog toga iz prvog perioda izašli iz nekog minusa. Poluvreme 26:23, sigurno nije bio dobar napad”.

Radonjić se osvrnuo na period bez treninga koji je dugo trajao i zbog kojeg je ekipa platila danak.

“Kao što sam rekao, imali smo jedan težak period koji je protkan velikim brojem dana bez treninga, odsustvom jako velikog broja igrača u punom mirovanju. Ko zna koliko puta sam rekao da je za očekivati da se to u jednom trenutku vidi. Očigledno je bilo na samom početku utakmice da postoje problemi i jasno je meni već danima da ima igrača koji nisu u dobrom fizičkom stanju, a nisu ni u formi. Kad imate sve to, a igrate protiv jednog od najboljih timova onda treba da budete drugačijiu da bi mogli da igrate i bolje. Mi i da smo u najboljem mogućem stanju, ritmu i rasporedu, igrali smo protiv jako kvalitetnog tima koji je to i pokazao. Želja je bila ogromna, potrošnja velika, osetilo se da ponestaje snage i tu se videlo da ima grešaka”, objašnjava Radonjić.

Stručnjak Crvene zvezde nije bio nezadovoljan izdanjem svojih igrača.

BONUS VIDEO Najbolji potezi utakmice izmežu Zvezde i Mliana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram