in

Denver se oglasio o novom ugovoru za Jokića i otrili do kada će igrati košarku

Nikola Jokić najvažniji zadatak za upravu Denvera.

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi završili su sezonu eliminacijom u prvoj rundi plej-ofa od ekipe Golden Stejta sa 4:1 u pobedama, a samo dan kasnije krenulo se sa planovima za naredni period.

Generalni menadžer ekipe Tim Koneli dan posle eliminacije govorio je o novom ugovoru za Nikolu Jokića i potpisivanje novog supermaks ugovora.

Denver bi trebalo da ponudi srpskom centru produžtak saradnje na još pet godina tokom kojih bi trebalo da zaradi između 255 i 273 miliona dolara.

Na pitanje koliko je važno za Denver da krene u pregovore s Jokićem u vezi produžeta saradnje, Koneli nije imao mnogo dilema.

“Ne postoji ništa važnije za klub u ovomt renutku od toga da obezbedi da Jokić igra za Denver dokle god bude želeo da se bavi košarkom”.

Onda je otkrio i do kada će trajati Jokićeva košarkaška karijera.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowsk

“Dokle god je zabavno”, samo je kratko prokomentarisao Koneli.

Denver bi zbog novog Jokićevog ugovora mogao da uđe u zonu plaćanja poreza na luksuz što su se ranije trudili da izbegavaju.

Koneli naglašava da to neće biti problem.

“Ako tim bude dovoljno dobar, vlasnicima neće biti problem da plate koliko treba.”.

Dosta se u završnici govorilo i o povratku Majkla Portera Juniora i Džamala Mareja posle povreda, ali se to nije desilo ove sezone, uprkos činjenici da se u više navrata pominjalo da bi to moglo da se desi.

“Njihovo telo je njihova stvar. Kada god je u pitanju popovreda, glavnu reč uvek ima igrač”, bio je kratak Koneli i dodao da je ekip dokom sezone ostala bez Pi Dđej Dožira.

On je istakao i da je Jokić odmah po završetku sezone krenuo put Srbije.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram