in

Delegat ubedio Belgijance da igraju protiv Srbije

Potpuni haos sa prekinutim mečom.

Reprezentacije Srbije i Belgije ipak će odigrati prekinuti meč. Poslednja utakmica prve faze kvalifikacija za Svetkso prvenstvo koja je zbog nestanka struje i pokušaja da se posle više od sat vremena situacija popravi prekinuta i pomerena za ponedeljak od 19.00.

Prema prvobitnim informacijama iz tabora Belgije su najavili da neće igrati ponovljeni meč, a u njihovim medijima se pojavila informacija da su u taboru Belgije sigurni da će meč biti registrovan u njihovu korist.

Inače, u pravilniku svetske košarkaške organizacije nema definisanih propisa za ovakve slučajeve, pa se konačna odluka uglavnom prepušta delegatu.

A upravo je on održao sastanak u Nišu sa predstavnicima belgijske delegacije, pa je doneta jedina razumna odluka, meč će biti igran u ponedeljak od 19 časova. Ključnu ulogu u „pregovorima“ imao je Predrag Bogosavljev, direktor takmičenja u FIBA saznaje “Sport klub”.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Belgije ima veliki rezultatski značaj, s obzirom na to da će bodovi biti preneti u drugu fazu, u kojoj će pored ove dve selekcije igrati Letonija, Grčka, Turska i Velika Britanija.

BONUS VIDEO Trenutak kad je nestalo struje u Čairu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi