in

Čuli smo za njega u novinama, nisam očekivao da će biti MVP

Milojević nije zaboravio početak rada sa Jokićem

Pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa Dejan Milojević pričao je za američke medije o Nikoli Jokiću i početku rada sa njim u Megi.

Milojević je pomenuo kako je vlasnik Mege saznao za Jokića, te da centar nije mogao da uradi sklek u to vreme.

“Vlasnik kluba gde sam radio je za njega čuo u novinama. Čitao je izveštaj iz juniorske lige i video je da postiže po 30 poena… Kada smo shvatili da je vežbao tri ili četiri puta nedeljno, a ne svakodnevno i da je u pitanju krupan i malo gojazniji momak i kada je došao kod mene video sam talenat, ali sam rekao vlasniku da treba da mu damo jedan mesec da odmori, samo da bi mogao da igra na profesionalnom nivou. Nije mogao da odradi sklek. Plašio sam se da će ga stariji povrediti. Mesec dana je radio samo sa trenerom, posle toga sam ga stavljao u igru”, rekao je Milojević.

Pomenuo je asistencije, kao deo igre koji Jokića najviše izdvaja od ostalih.

“Definitivno. Ono zbog čega je poseban su njegova dodavanja. Da li sam ga ja tome naučio? Ne, lagao bih kada bih to rekao. Kada, kako da doda, to je odluka igrača. On je to imao od početka kod sebe. Ako imate velikog momka koji može da radi takve stvari, to je nadrealna veština”.

Milojevič je imao “dobar njuh” za Jokića, ali nije očekivao da će biti MVP u NBA ligi.

“Znao sam da će biti veliki igrač, ali da će biti MVP NBA lige. Ne, to nisam očekivao. Imao je košarkaški IQ od početka. Bilo je zabavno raditi sa njim. Inspiriše vas da možete da budete kreativni na terenu”.

Objasnio je zašto je važno što Nikola srpski centar nije igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

“Veliki je zbog svega. U Srbiji imamo dva velika kluba – Partizan i Zvezdu. Nije igrao za njih. Zašto je to važno? Zato što ako zaigrate za jedan od njih, druga polovina Srbije vas ne voli. Došao je iz Mege i zato ga gotovo svi vole. Kada dolazite iz male zemlje sa 7.000.000 ljudi, mada smo dobri u košarci, i budete tako uspešni… Možemo da budemo ponosni na njega”, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, TwitterInstagram