in

“Cilj da Beograd i Srbija budu najbolji mogući domaćini Evroligi”

Završne pripreme za Fajnal for Evrolige u toku.

Završni turnir Evrolige se približava, Beograd će od 19. do 22. maja biti domaćin najboljim evropskim klubovima, a predsednik Organizacionog odbora Fajnal fora Goran Šašić istakao je da je „cilj da Beograd i Srbija budu najbolji mogući domaćini svima koji dođu na turnir:

„Posle tri godine, publika se vraća na Fajnal for Evrolige, i nama je izuzetna čast što je to upravo u Baogradu i Srbiji, gradu i zemlji košarke. Da je Beograd bio sjajan domaćin i 2018. godine, potvrda je stigla dobijanjem novog domaćinstva nakon što je Berlin odustao. Od 2000. godine, samo su Istanbul, Berlin, Madrid i Barselona bili po dva puta domaćini završnog turnira Evrolige.

Koliko je ovo globalni događaj, nabolje se vidi kroz države odakle dolaze kupci ulaznica za Fajnal for, počevši od Argentine i Kolumbije iz Južne Amerike preko SAD, zatim Mongolije i Avganistana u Aziji do Emirata i Israela na bliskom Istoku i, naravno, mnogih evropskih država”, otkrio je Šašić.

On je potom dodao i da neće biti isto kao 2018. godine, kada je Beograd poslednji put ugostio najbolje timove “starog kontinenta”:

“Biće nekoliko promena u odnosu na 2018. Fan zona će umesto na Kalemegdanu, ove godine biće na Savskom trgu, a juniorski turnir će umesto u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ biti u hali ‘Ranko Žeravica’.”

Šašić je takođe otkrio i da su formirana ukupno tri odbora, a pored Lokalnog organizacionog komiteta i Organizacionog odbora, koji su zaduženi za organizaciju samog takmičenja, posebno važan deo je Počasni odbor u kom se, između ostalih, nalaze Željko Obradović, Božidar Maljković, Sonja Vasić, Nebojša Čović, Radmilo Mišović, Nenad Krstić, Igor Rakočević i Duško Savanović.

BONUS VIDEO Micić sa 20 poena predvodio Efes do Fajnal fora

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram