in

Bogdanović sa Atlantom i Milvokijem u akciji promocije košarke u Abu Dabiju

U planiranim aktivnostima učestvovaće gotovo 2.000 mladih, trenera i drugih učesnika iz sveta košarke iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) i čitavog Bliskog istoka i Evrope.

Uz košarkaške klinike za mlade i kampove organizovane su i prezentacije sa fokusom na podučavanje, promovisanje zdravlja i zdravog života, kao i na osnaživanje novih generacija košarkašica i ženskih trenera.

Događajima prisustvuju igrači i treneri Houksa i Baksa, NBA i WNBA legende, evropski NBA ambasadori, kao i direktor zadužen za omladinski razvoj i selektor košarkaškog juniorskog tima SAD Don Šouvolter.

NBA liga i DCT Abu Dabija ranije ove godine pokrenuli su prvu juniorsku NBA Abu Dabi ligu, omladinsku košarkašku ligu za 450 dečaka i devojčica uzrasta 11-14 godina iz lokalnih škola širom Abu Dabija. Partnerstvo uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima se pojavljuju trenutni i bivši NBA igrači, uz seriju NBA FIT klinika koje promovišu zdravlje i zdrav život, i izložbeni događaj NBA 2K lige na Middle East Film & Comic Con.

Više od 220 muških i ženskih talenata iz regiona – uključujući petoro iz UAE – učestvovalo je u “Košarci bez granica” (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim programima za razvoj košarke u ligi namenjenim vrhunskim igračima izvan SAD.

Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica takođe su učestvovali u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem programu za razvoj košarkaških veština za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.