in

Beograd želi Fajnal-for Evrolige

“Mi želimo, zainteresovani smo. Videćemo, ne odlučujemo samo mi. Spremni smo i za to takmičenje”, rekao je Radojičih prilikom obilaska radova u “Štark areni”.

Prestonica Srbije želi da preuzme organizaciju Fajnal-fora Evrolige od Berlina, u kojem zbog oštrih epidemioloških mera ne bi bilo moguće prisustvo publike.

Beograd je 2018. godine već jednom bio organizator završnice turnira Evrolige.

“EP u atletici velika promocija za Beograd”

Radojičić je obišao radove u “Štark areni”, u kojoj će od 18. do 20. marta biti održano Svetsko prvenstvo u atletici, rekavši da će to takmičenje biti velika promocija za Beograd.

Radojičić je zajedno sa direktorom Arene Goranom Grbovićem obišao radove i radnike koji postavljaju atletsku konstrukciju.

“Pripreme za ovo značajno takmičenje protiče dobro. Pripreme su vrlo zahtevne, s obzirom na to da je ova konstrukcija ogromna, 220 tona čelika će se ugraditi u konstrukciju, koja će obezbediti stazu za trčanje. Ukupno je 5.000 metara kvadratnih površine na kojoj će se odvijati takmičenje”, rekao je Radojičić prilikom obilaska.

On je istakao da će 150 žemalja imati atletičare na ovogodišnjem dvoranskom SP u Beogradu, da će biti ogromna gledanost, kao i da će 214 zemalja imati predstavnike medija.

“Biće ovo velika promocija za grad, velika promocija atetike. I jedno i drugo nam je izuzetno važno. Pokazali smo se kao dobri domaćini ovako velikih takmičenja. Verujem da ćemo to i ovaj put uraditi. Imaili smo 2017. godine EP u atletici i tada smo to dobro uradili. To nas je preporučilo za ovo takmičenje. Verujem da ćemo i ovog puta biti uspešni. Direkor Arene i njegov menadžment je angažovan oko priprema i za sada sve ide po planu”, istakao je Radojičić.

Arena je postala simbol Beorgada i u različtim segmentima živi zajedno sa Beograđanima od toga da organizuje velika takmčcenja, velike konecerte, dodao je Radojičić.

“Godina 2019. bila je bila primer sjajnog poslovanja i sjajne ogranizacije kada je bilo i sportskih i muzičkih događaja. Znamo kako Arena godinama radi. Pokazalo se koliko je Arena značajna i u kriznim sitaucijama, kao što szu bile poplave 2014. godine, ali i tokom pandemije kovida. Skoro godinu dana je ova hala je uspela da pomogne Beograđnima i svima nama da se izborimo sa koronom”, rekao je Radojičić.

Oko 5.000 pacijenata je prošlo kroz Arenu, istakao je gradonačelnik Beograda.

“To je bilo veliki opterećenje za ljude koji vode objekat, a sa druge strane se pokazalo koliko je Arena multifunkcionalna. Spremamo se za nova takmičenja i nadamo se da se približava potpuni kraj korone i da ćemo se vratiti na tu 2019. godinu i da ćemo imati veliki broj sportskih i muzičkim događaja”, zaključio je Radojičić.