in

Belgijanci sigurni da će im FIBA dodeliti pobedu nad Srbijom

Potpuna zavrzlama posle fijaska u Nišu.

Meč Srbije i Belgije u dvorani „Čair“ u Nišu završen je neslavno posle dva minuta i šest sekundi prekidom zbog nestanka struje pri rezultatu 6:3 za goste.

Posle više od sat vremena pokušaa da se meč nastavi odlučeno je da utakmic abude pomerena u ponedelhak. Ipak, tu nije bio kraj peripetijama. PRema prvim informacijama Belgijanci su odlučili da ne igraju taj me, a kako je pomeranje odluka FIBA, ukoliko do toga dođe pobeda nbi bila dodeljena Srbiji službenim rezultatom.

Ipak, belgijski mediji navode da je drugi scenario potpuno realan.

Belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da pobeda ide njihovim pulenima.

“U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobede u Bergenu nad Slovačkom “lavovi” su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu”, navodi se u članku “Njusblada”.

FIBA je već odlučila da se meč nastavi, a ukoliko Belgijanci kao što je najavljeno ne dođu na meč “orlovi” će upisati pobedu službenim rezultatom 20:0.

BONUS VIDEO Struja u Čairu nestala po treći put na utakmici Srbija – Belgija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi