in

Atlanta se pojačala, a Bogdan sve bliži trejdu

Promene u Džordžiji.

Nije mnogo vremena bilo potrebno Atlanta Hoksima da pokažu nameru da se umešaju u borbu za što viši plasman u NBA ligi.

Stigao je Dežonte Marej iz San Antonio Sparsa, što bi trebalo da bude tek početak, a „trešnja na vrhu torte“ mogao bi da bude takozvani „blokbaster trejd“ po kom bi Kevin Durent stigao u Hokse.

Ipak, sve glasnije su priče da bi Bogdanović mogao da bude uključen u razmenu igrača i da karijeru nastavi na nekom drugom mestu.

Prema prvoj koja stiže sa portala “The Athletic”, Bogdanović bi mogao da bude uključen u dogovor dva tima zajedno sa Džonom Kolinsom, nekoliko pikova i potencijalno Onjekom Okongvuom kao “tasom na vagi” koji bi Netse trebalo da natera da pristanu na dogovor po kom bi nekadašnji košarkaš Partizana i Sakramento Kingsa Atlantu zamenio Njujorkom.

Prema drugoj, Bogdanović je bio na meti Portland Trejlblejzersa, pre nego što su dogovorili trejd Džeramija Granta iz Detroit Pistonsa. Takođe, već mesecima postoje najave da bi Bogdanović mogao da ode put Los Anđelesa i zaigra za Lejkerse, takođe je spominjana i mogućnost da pojača Filadelfija Seventisikserse, nisu zaostajali ni Golden Stejt Voriorsi i Boston Seltiksi prethodnih godina…

Zainteresovanih klubova ima, to je sigurno, jedino pitanje je – gde će Bogdanović igrati?

S obzirom na poslednje najave, šanse da to bude Atlanta su sve manje, i to iz dva razloga.

Bogdanović je u prethodne dve sezone propustio veliki broj utakmica – u sezoni 2020/2021 je na teren izašao 44 puta, dok je po završetku sezone 2021/2022 podvrgnut operaciji kolena. Iako u taboru Hoksa Bogdanovića, prema pisanju američkih medija, izuzetno cene, navodno njegove povrede izazivaju dozu straha zbog čega gledaju u drugom pravcu.

Druga je vezana za ugovor. Bogdanović je po dolasku u Atlantu potpisao četvorogodišnju ugovor vredan 72 miliona dolara. Eventualni trejd u neki drugi tim bi oslobodio prostor za platu pojačanju.

Iako je još uvek sve na bazi priče, čini se da je pitanje dana kada će status Bogdana Bogdanovića postati jedna od najvažnijih tema u NBA krugovima. Jedno je sigurno – očekuje nas vrelo leto…

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram