in

Završen kamp Milana Borjana uz podršku Mozzarta, mladi golmani učili od idola

Mladi čuvari golmanske mreže tajne odbrane prostora između stativa prethodne nedelje učili su direktno od svog idola, kapitena FK Crvena zvezda Milana Borjana, u kampu koji je organizovan na Zlatiboru.

Među polaznicima su bili i stipendisti kompanije Mozzart, koji su svoje učešće izborili slanjem snimaka svog golmanskog umeća na društvenim mrežama, a Milan Borjan je napravio finalnu selekciju mladih talenata.

„Ovo je drugi po redu kamp koji organizujemo u saradnji sa kompanijom Mozzart. Naš tim čine sjajni treneri i siguran sam da je struka primarni segment i razlog velikog broja golmana na kampu.

Ove godine kamp je brojao 112 polaznika, a deo tima bila su i deca sa Kosova i Metohije i Hrvatske“ rekao je golman Milan Borjan.

Mališani su prethodne dve nedelje svakodnevno trenirali na terenima na Zlatiboru, učili tehnike čuvanja mreže, ali i družili se u pauzama sa svojim idolom.

“Prezadovoljni smo svime do sada. Veliki je odziv dece bio i veliko nam je zadovoljstvo što smo imali i pet devojčica na kampu. Nije mala stvar kada imate preko sto klinaca koji se prijave, a moram da napomenem, u pitanju je jedna pozicija samo – golman. U tom smislu, sigurno da je veliki značaj podrške svih kompanija, a pre svega Mozzarta”, izjavio je Marko Trkulja, v.d. supervizora kampa Milan Borjan.

Foto:promo

Treneri su posebno istakli golmanska umeća pet devojčica koje su bile polaznice ovogodišnjeg kampa i svojim spretnim odbranama poslale poruku da pozicija na golu nije rezervisana samo za dečake već da je fudbal, kao i svaki sport – za svakoga.

Tagovi