in

On je NEGATIVAC godine! (FOTO)

On je NEGATIVAC godine! (FOTO)

Engleski list “Four four two” u svom prazničnom izdanju ima listu fudbalskih negativaca i pozitivaca godine. Novinar Mark Vajt, uz pomoć svojih kolega iz redakcije, sastavio je liste fudbalskih negativaca i pozitivaca za 2022. godinu.

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Donekle i očekivano, negativac godine je predsednik FIFA Đani Infantino. Jedan od glavnih razloga za to je ideja o Svetskom prvenstvu sa 48 reprezentacija, ali i promena termina Mundijala na dve umesto na četiri godine. Opravdao je Infantino ovaj epitet i nakon pravljenja liste “selfijem” pored Peleovog kovčega (više o tome pročitajte OVDE) .

Među negativcima su se našli i brazilski sudija Vilton Sampai koga Englezi vide kao glavnog krivca za istadanje sa Svetskog prvenstva. On je bio glavni arbitar na meču četvrtfinala Mundijala u Kataru – Engleze i dalje bolo nedosuđeni prekršaj nad Bakajom Sakom koji je prethodio prvog golu Francuza koji su na kraju slavili 2:1. Tu je i Dijego Kosta, ali i Leandro Paredes.

Među onima koji su tokom 2022. ostavili pozitivan utisak je naravnoi Lionel Mesi, ali tu su i Ašraf Hakimi i fudbaler Blekpula Džejk Danijels koji je javno objavio da je gej i naravno fudbalerka Bet Mid koja je predvodila Englesku do titule evropskog šampiona minulog leta.