in

Odmah odleteo u London zbog povrede Mitrovića, sprema taktiku za Mundijal

Selektor ništa ne prepušta slučaju.

Za selektora Srbije Dragana Srojkovića Piksija nema predaha ni kada ne igra .

Posle uspeha u Ligi nacija, plasmana u elitni rang ovog takmičenja, apsolutna koncentracija i briga selektora „A” tima Srbije Dragana Stojkovića usmerena je ka pripremama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Dušan Vlahović

U skladu sa tim selektor je otputovao u London, kako bi se na licu mesta video sa najboljim strelcem u istoriji državnog tima, reprezentativcem Aleksandrom Mitrovićem, i saznao nešto više o stepenu povrede.

Srpski reprezentativac je napustio igru prethonog vikenda u porazu Fulama od Njukasla od 4:0, a ista povreda ga je mučila i tokom reprezentativnih nastupa.

Tokom večere je, naravno, bilo mnoštvo tema za razgovor, među kojima su se izdvojile one koje se odnose na plan i program priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Selektor Srbije je na kraju druženja poželeo Mitroviću da što pre sanira povredu i da nastavi sa odličnim igrama za Fulam.

Prvu utakmicu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra, pre toga je i prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, i do tada će selektor nastaviti da obilazi reprezentativace Srbije širom Evrope.

Stojković će već za koji dan biti sa ostatkom delegacije Fudbalskog saveze Srbije u Frankfurtu, gde je u nedelju 9. oktobra od 12 časova žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Naša reprezentacija nije od 2000. godine bila učesnik završnog kontinentalnog takmičenja, a na EP u Belgiji i Holandiji upravo je Stojković kao kapiten predvodio tadašnju reprezentaciju Jugoslavije.

Foto:FSS

BONUS VIDEO Gardijan prognozira da su Piksijevi orlovi deseti favoriti u Kataru