in

OdIGRAjmo za Goraždevac i dečije snove!

Dok su mnogi fudbalski giganti u teškoj finansijskoj situaciji ili čak pred gašenjem, verovali ili ne, u maloj srpskoj enklavi Goraždevac sa radom je krenuo FK Omladinac, kog su u septembru 2021. osnovali dvojica braće od stričeva, TINEJDžERI, Vasilije (17) i Uroš (17) Srbljak. 

Hvala Bogu, Vasilije i Uroš svojim entuzijazmom, trudom i zalaganjem za kratko vreme okupljaju 30 igrača, osnivaju školicu fudbala i pridobijaju simpatije celog mesta koje se trudi da pomogne koliko može da bi FK Omladinac koliko-toliko funkcionisao. 

Međutim, teška situacija u kojoj je naš narod na stradalnom Kosmetu je stopirala dalji razvoj kluba. Sva sredstva se uglavnom usmeravaju na potrebe života u enklavi, tako da se dečiji san odlaže za “neka bolja vremena” koja svi čekamo.  U tom čekanju ko zna koliko je novih šampiona ostalo neotkriveno, koliko talenata neizbrušeno do njihovog punog sjaja, koliko dece je odustalo od svoga sna samo zato što nije bilo sredstava da se u njihovoj sredini pokrene i održi jedna ovakva sportska zajednica kakvu su osnovali braća Srbljak.

Fondacija Rodoljublje pokreće akciju za adaptaciju terena za fudbal, kako bi FK Omladinac mogao da od sledeće godine krene sa zvaničnim takmičarskim utakmicama i bude registrovan u Fudbalskom savezu Kosova i Metohije.