in

Najprovokativnija novinarka o „tajnim vezama“ sa Ibrom i milijarderom

Dileta Leota je jedna od najpoznatijih novinarki koja prati fudbal, a poslednjih godnu dana se nalazi u žiži javnosti zbog navodnih veza sa Zlatanom Ibrahimovićem, te američkim milijarderom i potpredsednikom Rome Rajanom Frajdkinom.

Postala je ponovo hit na društvenim mrežama kada je pala u emisiji uživo, a onda su ponovo počele da kolaju glasine o romansama i preljubama.

Nedavno je odlučila da prekine ćutanje.

Lepa novinarka je već neko vreme bila u vezi sa turskim glumcem Džanom Jamanom, a postalo joj je naporno da iz dana u dan sluša glasine o tome sa kim je sada u tajnoj vezi.

Više puta je isticala da se nalazila u srećnoj vezi i da je uprkos svim tračevima i dalje sa Jamanom.

Ipak, kap koja je prelila čašu je glasina da se sastajala u hotelu sa Rajanom Frajdkinom. Nakon toga više nije mogla da ćuti.

„Uvek sam ćutala, sve do sada. I možda sam pogrešila. Zapravo sam se zavaravala da će pre ili kasnije dobre informacije nadvladati ovakve priče. Tako sam izdržala svakodnevne otrovne tračeve: fotografe ispred moje kuće i na skuterima koji čekaju svaki moj pokret, dronove kod mog prozora, ali sada sam se malo umorila“, priznala je Dileta u obraćanju na Instagramu.

Odlučila je da objasni da nema ni promil istine u svim pričama i glasa koji je bije.

„Kažem to zato što, čitajući neistine u novinama, svako može da pomisli da sam ljudožderka, žena nesposobna da voli. To je neprihvatljivo. U stvari, nemojte mi reći da je to cena koju treba da platim za uspeh. Ili da sam ga tražila i tražim zbog šminke, mojih oblina, odeće, objavljenih fotografija“, napisala se ona i zapitala ima li i ona pravo na slobodu.

Insistirala je na tome da postoje muško-ženska prijateljstva i da ne razume izmišljanja.

„Objasnite mi zašto onda žena ne može imati prijatelje, već uvek i samo ljubavnike. Jer ako dva puta sretnem simpatičnog momka i sa njim popijem piće, da li ćemo odmah razgovarati o novoj ljubavi? Zašto ako radim reklamu s fudbalerom, mesecima se insinuira da smo tajni par? Jer ako se družim s lepim glumcem i budemo sretni, mora li to biti izmišljena priča? I zašto ako, u skladu sa epidemiološkim merama, odustanem od divnog putovanja u inostranstvo, govorimo o krizi između nas?“.

Objasnila je i zbog čega se baš sada oglasila.

„Sve sam izdržala do sada, ponekad se i smejala tome, ali razmišljam o činjenici da nijedna muška slavna ličnost, talent, javna ličnost – nazovite kako hoćete – nije predmet morbidne novinarske pažnje u privatnoj sferi, kao ni žena na filmu i TV-u“.

Istakla je da joj je posebno žao svih prevarenih čitalaca, ali i njene bake koja sa 80 godina veruje u sve što plasiraju mediji na Apeninskom poluostrvu.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju