in

Najnovije fotografije su STRAVIČNE! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski susret indonežanske lige između ekipa Arema i Persebaje Surabaje okončan je jednom od najvećih tragedija kada je fudbalski sport u pitanju.

U meču dva najpopularnija indonežanska kluba koji je odigran u gradu Malanga na istočnom delu ostrva Java okončan je pobedom domaće ekipe rezultatom 3:2.

Odmah po okončanju susreta, nezadovoljni navijači poražene ekipe upali su na teren, a pripadnici organa reda bili su prinuđeni da upotrebe sva sredstva kako bi doveli nastalu situaciju pod kontrolu, pa je tim povodom upotrebljen i suzavac. Zbog toga je nastao pravi stampedo u kojem su živote izgubile stotine ljudi.

 

 

– Prvo je došlo do nereda. Do sada je mrtvo 127 ljudi, uključujući i dva policajca. Oko 200 ljudi je ranjeno – istakao je šef policije Istočne Jave Niko Afinta na vanrednoj konferenciji za medije.

Fudbalski savez Indonezije (PSSI) odmah je reagovao usled svih događaja i otkazao je sve mečeve koji je trebalo da se odigraju sledeće nedelje, a Aremi FC je zabranjeno održavanje utakmica na domaćem terenu do kraja sezone.

Međutim, poslednje informacije koje stižu iz Indonezije nisu ni malo optimistične. Kako se saznaje broj žrtava u odnosu na ono što je zvanično objavila policija, raste i taj broj je već sada stigao do 130, a slobodno se može reći da su fotografije koje stižu iu Indonezije u najmanju ruku stravične.