in

Murinjo otkrio zašto je odbio ponudu Portugala

Murinjo otkrio zašto je odbio ponudu Portugala

Trener Rome govorio je o ponudama Fudbalskog saveza Portugala.

Trener Rome Žoze Murinjo izjavio je da nije bio prvi, nego jedini kandidat za selektora Portugalije, ali je dodao da je morao da odbije ponudu, jer želi da se posveti klupskom fudbalu, prenose italijanski mediji.

„Moram da zahvalim predsedniku Fudbalskog saveza Portugala Fernandu Gomešu, jer su me njegove reči učinile veoma ponosnim. Bio sam njegov jedini izbor i stvarno je učinio sve da me vrati kući, što mi kao čoveku i strategu pričinjava veliko zadovoljstvo. Ja nisam bio njegov prvi, već jedini izbor. I pored toga odlučio sam da ne prihvatim ponudu. Ostajem u Romi“, rekao je Murinjo.

FS Portugalije je nedavno za novog selektora imenovao Španca Roberta Martineza. Španski trener će voditi Portugalce do Svetskog prvenstva 2026. godine.

„Dobro mi je u Romi. Ovde dajem sve od sebe i to je jedino bitno. Uvek dajem sve od sebe u sredini u kojoj sam angažovan. Tačno je da nisam razgovarao sa predstavnicima italijanskih medija u prethodna dva meseca, samo iz jednog razloga. Bio sam suspendovan i kad je tako onda ne dajem izjave. Sada je kazna istekla i dostupan sam za sva pitanja“, istakao je portugalski stručnjak.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“