in

Mesi najavio da će Mundijal u Kataru biti poslednje takmičenje za njega u dresu Argentine

Mesi je do sada za Argentinu odigrao 164 utakmice i postigao je 90 golova, a debitantski meč i pogodak na Mundijalu u dresu reprezentacije imao je protiv selekcije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine.

“Ovo je verovatno moje poslednje Svetsko prvenstvo”, rekao je Mesi za Star plus, a preneo je I-Es-Pi-En. 

Prošle godine Argentina je sa Mesijem u timu osvojila Kopa Ameriku.

“Nisam mogao da verujem, to mi je bio jedan od fudbalskih ciljeva, koji mi je bio potreban da bih zatvorio priču. Bilo mi je važno da osvojim nešto s reprezentacijom. Ludost je kako je to zemlja doživela. Ljudi u Argentini su ludi za reprezentacijom. Moramo da smanjimo euforiju. Idemo da se ravnopravno borimo sa svima, ali nemojmo da mislimo da smo već postali svetski šampioni”, rekao je Mesi.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Argentina će igrati u grupi sa Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

“Mnogima će ovo da bude prvo SP, igraće svoju prvu utakmicu na Mundijalu. Ne znaš kako se ko nosi sa tim. Važno je pobediti na prvoj utakmici. Neće biti lako. Na poslednjem Mundijalu smo mislili da ćemo biti prvi u grupi, ali nismo bili”, zaključio je Mesi.