in

Koja je tajna svlačionice Gordana Petrića?

Izuzetno turbulentan start nove sezone imali su fudbaleri Partizana. Predvođeni trenerom Ilijom Stolicom, crno-belima je već nakon samo par odigranih utakmica pretio košmarni period. Na nekoliko loših rezultata u nacionalnom prvenstvu kojima je, smatralo se, borba za šampionski pehar već okončana, nadovezali su se loši rezultati u Evropi koji su samo potvrdili činjenicu da u motoru “Parnog valjka” nešto ne štima.

Samo dan nakon šokantne eliminacije od kiparskog AEK-a iz Larnake u 3. kvalifikacionom kolu UEFA Lige Evrope, mesto šefa stručnog štaba crno-belih napustio je Ilija Stolica, a na njegovo mesto stiže Gordan Petrić, trener koji je neretko tokom dosadašnje karijere bio potcenjivan, ali sa ove vremenske distance dva meseca kasnije, čini se u potpunosti preporodio aktuelnog srpskog vicešampiona, koji beleži sjajne rezultate kako u domaćim okvirima, tako i na međunarodnoj sceni.

Nije sve baš od samog starta delovalo tako idilično. Mučili su se crno-beli u superligaškim duelima protiv novosadske Mladosti GAT i kragujevačkog Radničkog 1923. Dueli plej-of faze Lige konferencija protiv malteškog Hamrun Spartansa nagovestili su kojim putem će se Partizan kretati, a čini se da će da je Večiti derbi koji je odigran poslednjeg dana meseca avgusta i pored činjenice da crno-beli u njemu nisu slavili, bio potpuna prekretnica nakon koje su svi u crno-belom taboru očigledno shvatili da ipak nisu samo grupa pojedinaca koja je “zalutala” na stadion u Humskoj ulici.