in

Kada nekome 100 puta kažete da nema pojma, on stvarno pomisli da nema pojma

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, potpuno iskreno je govorio o osporavanjima njegovog rada, ali i rada igrača.

„Prezadovoljan sam rezultatom, ali više načinom na koji smo dobili, zalaganjem igrača, čvrstinom u svim fazama igre. Ja sam čovek koji teži savršenstvu, imamo još prostora za napredak. Treba nam još jakih mečeva i isti odnos. Dobiti ovu ekipu sa 4:1 je za svaki respekt. Želim da ovo bude zamajac za ono što želimo da uradimo“, poručio je Miloš Milojević.

Posebnu pažnju je posvetio Marku Gobeljiću, najosporavanijem fudbaleru Zvezde, koji je odigrao jednu od najboljih partija u crveno-belom dresu.

„Naš prirodni desni bek je Gobeljić. Kad mnogi nisu verovali, ja sam verovao. On je jedan od igrača koji su dali gol legendarnom Bufonu. Ali kad nekome 100 puta kažete da nema pojma, on stvarno pomisli da nema pojma. Njemu više odgovara da ima prostora, kada ispred sebe imate dupli blok onda vam treba drugačije rešenje. To je taj disbalans između Srbije i Evrope. Ja znam koliko Gobeljić može, a može i više od ovoga. Večeras je bio perfektan“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezdina publika opet veruje u tim.

„Bitno je da se to nastavi i da postoji neka kultura navijanja. Da igrači ne misle stalno da se igra na život i smrt. Dovoljno je što im ja pričam stalno i kritikujem, bilo bi dobro da ih navijači poštede. Trud i zalaganje, to je ono što svi navijači Zvezde žele. Neka ih poštede kritika da bi mogli da ostave dobar utisak na terenu“.

Pričalo se o potencijalnoj ostavci.

„Isto kao što sam i juče rekao, navikao sam da idem od utakmice do utakmice. Uvek sam spreman, nemam mnogo stvari kod sebe. Razmišljam o tome da uložimo neki trud i rad i da će iz toga doći rezultat. Nisam neko ko će pomisliti da smo sada šampioni sveta. Neka momci večeras slave, sutra je trening i priprema za Spartak. U Zvezdi nema minulog rada, čeka se sledeća utakmica“.

Tabela sada izgleda znatno bolje.

„Sad smo i mi ušli u neku nadu. Imamo tri utakmice iz koje možemo da uzmemo devet bodova, kao što nam je bila želja da uzmemo svih 18. Mislim da držimo sve u svojim rukama, mi odlučujemo. Teško je kada zavisite od nekoga drugog. Pozitivni smo u mislima da možemo da dobijemo sve tri utakmice“.

Zvezda je upisala pobedu bez povređenih Osmana Bukarija i Nemanje Milunovića.

„Ja koliko god cenim Bukarija i Milunovića, uvek više verujem u igrača koji je 100 odsto spreman, nego onog sa 92 odsto. Trebaju nam obojica, bilo je bolje da se sačuvaju za Spartak, nego da rizikujemo pred toliko puno mečeva koliko nas očekuje do 13. novembra“.

Pojasnio je koliko je bilo zahtevno pripremiti ekipu.

„Nije teško spremiti igrače za Evropu, razlika između ovog i meča sa Monakom jeste što smo bili efikasni. Da smo dali gol protiv Monaka bilo bi drugačije. Nisam želeo da utakmica bude na život ili smrt, želeo sam da odigramo kvalitetan fudbal i damo sve od sebe, a rezultat je stigao kao nagrada za to. Uvek je dobro kad se pobeđuje. Pobede leče sve, ali treba biti na zemlji. Cilj nam je utakmica u nedelju. Lakše je raditi i podizati nivo ige kad se pobeđuje, jer svi u takvim okolnostima više veruju u ono što se radi. Vratili smo samopouzdanje, veru i jedinstvo ekipe. Kada smo svi zajedno, možemo baš puno toga“, završio je Milojević.

BONUS VIDEO Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš