in

Idemo sami ako smo već nepoželjni

Generalni sekretar FK Novi Pazar Fikret Međedović rekao je da je očigledno da taj superligaš nekome smeta.

Ističe i da je to razlog što ga je Fudbalski savez Srbije (FSS) kaznio sa deset miliona dinara i uslovnim oduzimanjem šest bodova. Inače, UEFA je poslala dojavu da postoji sumnja da je Novi Pazar nameštao utakmice, a savez je reagovao na osnovu te sugestije.

Novak Đoković

„Želimo da pitamo na osnovu kojih kriterijuma i kojih konkretnih dokaza se donose ovakve drastične odluke. Sudeći po našim rezultatima, formi i igrama izvesno je da ćemo obezbediti opstanak u Superligi, pa ovakvim postupcima određeni pojedinci žele da nas spreče da ostvarimo taj uspeh“, rekao je Međedović.

On je priznao da u klubu ne znaju na šta da se žale i zatražio da se obelodane dokazi i pojedinci koji su navodno učestvovali u nelegalnim radnjama.

“Pošto je jasno da smo trn u oku, pošteno je da nam se otvoreno kaže da istupimo iz lige i mi ćemo to uraditi. Bolje je, nego da nas na ovaj način izbacuju. Ako smo već ovako nepoželjni, glupo je da trošimo novac od gradskog budžeta i sponzora. Bolje je da se ta sredstva usmere u druge svrhe”, ocenio je Međedović.

FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara zbog sumnji u nameštanje rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici.

Osim toga, navodi se de će uslovna kazna u vidu oduzimanju šest bodova biti aktivirana ako Novi Pazar u naredne dve godine bude pod istragom Evropske fudbalske unije.

“Ta novčana kazna predstavlja 20 odsto godišnjeg budžeta kluba, koji je jedan od najmanjih u Superligi. Jasno da i na taj način žele da zaustave Novi Pazar i otežaju mu budući rad i funkcionisanje”, zaključio je Fikret Međedović.

Tri kola pre kraja prvenstva, Novi Pazar je peti u plej-aut grupi i ukupno 13. među superligašima sa 35 bodova.

BONUS VIDEO: Majstorija Dušana Tadića za vođstvo Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram