in

FSS pozajmio novac Partizanu i spasao ga od izbacivanja iz Evrope

Partizan ponovo morali da spasavaju.

Kao bomba je odjeknula vest da je Partizanu uvedena zabrana da u naredna tri prelazna roka dovodi nove igrače jer nisu isplaćeni dugovi Luganu za otkup Filipa Holendera, pa je švajcarski tim uspeo da dobije slučaj na sudu i dovede crno-bele u bezizlaznu situaciju.

Ono šo je bio dodatni problem jeste bila i mogućnost da Partizan u narednoj sezoni bude izbačen iz evropskih kupova.

Partizan je zbog ranijih dugova bio na uslovnoj kazni od strane UEFA, a nakon to je Lugano dobio slučaj na sudu ta sankcija je trebalo da se aktivira.

Crno-bele je iz teške situacije izvukao Zoran Laković, nekadašnji generalni sekretar FSS, a sada direktor u UEFA, koji je urgirao da se aktiviranje kazne prolongira za 24 časa, jer je garantovao da će Partizan platiti dug,navodi “Sportski žurnal”.

To je dalo vremena Partizanu kome je u pomoć pritekao FSS i uplatio kaznu od 250 hiljada da pokrije dugovanje Partizana.

Partizan je pre mesec dana bio u sličnoj situaciji, jer je morao da se snađe kako bi dobio licencu za UEFA takmičenja, a tada ju pomoć pritekla država koja je isplatila dva miliona evra.

Međutim dug prema Luganu je ostao, nije podmiren i umalo je doveo crno-bele do skandalozne situacije da zbog četvrt miliona evra budu izbačeni iz Evrope. A, upravo je novac od Evropske kuće fudbala ono što u velikoj meri održava klub u životu poslednjih godina.

Isplaćivanje duga Luganu skida Partizanu zabranu registrovanja novih igrača, tako da će crno-beli moći da posluju u letnjem prelaznom roku, gde će ih čekati mnogo posla u renoviranju ekipe.

BONUS VIDEO Policija pustila navijače, krenuo stampedo ka Marakani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi