in

Budućnost majstorskom partijom do tri boda!

Pravi takmičarski meč od samog starta igran je u Banatskom Brestovcu. Obe ekipe nisu kalkulisale, gosti iz Jabuke došli su da se nadigravaju i da prekinu niz od dva meča bez pobede. Prvih 20 minuta u potpunosti su pripali ekipi Jugoslavije ali nije bilo završnog udarca na gol Milutinovića. Domaći su preko Uskokovića i Stanojkovića na krilnim pozicijama imali dosta prostora da ugroze goste.

Foto:  

Upravo pomenuti dvojac Budućnosti je imao šansu u 24. minutu ali je Stanojković loše zahvatio loptu. Igrao se 42. minut kada je teledirigovanu loptu ka Stanojkoviću uputio Guran, ovaj je odlično prima grudima i pogađa za veliku radost domaćih i 1:0. Do kraja poluvremena Uskoković je propustio priliku da duplira prednost domaćih. Glavni sudija meča je u prvih 45 minuta pokazao po dva žuta kartona na obe strane. Domaći kreću nešto ofanzivnije u drugom poluvremenu što je stvaralo pritisak odbrani Jugoslavije. Brojčano stanje na terenu se menja u 55. minutu kada je Čižil Pavel posle drugog žutog kartona krenuo put svlačionice.

Budućnost (Banatski Brestovac) – Jugoslavija (Jabuka) 4:0 (1:0)

Budućnost: Milutinović, Stanišić, Mi. Stanojković (od 77′ Brajović), N. Stanojković, Dinić, Ma. Stanojković, Popović, Jovanović (od 75′ Pantić), Guran, Jovanov, Uskoković (od 75′ Vranić).

Jugoslavija: Simjanović, Dukovski (od 46′ Stojčevski), Naumovski, Dakić, Stojanovski, Pavlović (od 80′ Trajkovski), Labović (od 82′ Stankovski), Mosić, Tasevski, D. Čižik, P. Čižik.