in

Barsa nakon skandala zove navijače na utakmicu, oni odgovaraju bojkotom

Barselona je nedavno doživela jedan od većih skandala u svojoj bogatoj istoriji.

Pored toga što je Ajntraht slavio u Kataloniji sa 3:2 i eliminisao Barselonu u četvrtfinalu Lige Evrope, nezapamćena scena dogodila se na “Kamp Nou”.

Naime, oko 40 hiljada nemačkih navijača prisustvovalo je na najvećem evropskom stadionu.

Iz Barselone su se pravdali da su gostujući navijači iskoristili propust i zaobilaznim putem došli do ogromnog broja karata, te da im je zvanično dozvoljeno samo pet odsto, koliko po pravilu gost može da dobije.

Bilo kako bilo, realnost je bila takva da je Barselona imala manjinsku podršku na svom stadionu i igrala u veoma neprijateljskoj atmosferi na “Kamp Nou”.

Igračima se to nije svidelo, a španski mediji prenose da je Ćavi sazvao hitan sastanak sa upravom nakon tog meča i pored velikog nezadovoljstva dao i ultimatum da će napustiti klub ukoliko se takva situacija ponovi.

Četiri dana kasnije, Barselona je na društvenim mrežama pozvala navijače da u što većem broju prisustvuju utakmici protiv Kadiza u domaćem prvenstvu.

Ipak, najvatreniji navijači Barselone poznati pod nazivom “Grada d’Animasio”, koji su uvek pozicionirani iza gola na severnoj tribini, saopštili su da će u znak protesta zbog situacije protiv Ajntrahta, bojkotovati meč sa Kadizom.

Barselona celu sledeću neće igrati na “Kamp Nou”, koji će biti u rekonstrukciji, pa će se utakmice igrati na pomoćnom terenu “Johan Krojf”.