in

Verstapen najbrži na prvoj trci za Veliku nagradu Majamija

Sjajna trka za Maksa Verštapena, iako je krenuo sa treće pozicije iza dva Ferarija odličnom vožnjom uspeo je da ih prestigne a potom i zadrži prvu poziciju. Nije ga omeo ni usporen deo trke kada se sedam krugova vozilo iza sigurnosnog vozila.

Verstapen je na startu trke pretekao Sainca u Ferariju, da bi u devetom krugu uspeo da obiđe i drugog vozača ovog kluba Leklera.

Miran period trke sve do 25 kruga kada su vodeći krenuli na zamenu pneumatika. Prvi je u boks ušao Lekler, koji se vratio na četvrtu poziciju. Potom je i Verstapen u 27. krugu otišao na zamenu pneumatika. On se vratio na drugu poziciju ispred klupskog druga Pereza.

Zatim su u boks ušli i Sainc i Perez. Nakon njihovog izlaska iz boksa stanje na stazi je bilo isto kao i pre ulaska. Jedino što je Verstapen uspeo da malo odmakne Lekleru.

U 41. krugu Noris je imao incidend i ispao je iz trke. Prvo je bilo aktivirano virtuelno vozilo bezbednosti, da bi potom na stazu izašlo vozilo bezbednosti. Iza njega vozači su išli sedam krugova, a onda je trka restartovana.

Lekler je konstantno pritiskao Vertapena i držao se na oko pola sekunde zaostatka. Iza njih Sainc je odolevao naletima Pereza.

Kako se trka približavala kraju čekao se pokušaj Lekelera da se izbori za prvo mesto. Međutim, Verstapen mu nije to dozvolio, sjano je izvezao trku i na kraju zasluženo trijumfovao.

Lekler je i dalje na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu sa 104 boda, 19 više od Ferstapena, dok je Peres treći sa 66.

U plasmanu konstrukrota prvi je Ferari sa157 bodova, sledi Red Bul sa 151, a treći je Mercedes sa 95 bodova. 

Karavan Formule jedan seli se u Španiju gde se 22. maja vozi trka nastazi “Katalunja”.