in

U Englesku sam ušao ilegalno, još uvek koristim lažno ime

Mo Farah je jedan od najboljih engleskih atletičara svih vremena, a zbog svojih zasluga i brojnih medalja stekao je titulu sera.

Ipak, u novom dokumentarnom filmu, koji će tek biti emitovan u sredu, Farah je otkrio detalje iz svog privatnog živozta, koji su u suprotsnosti sa onim sa kojima je upoznat ceo svet.

“Većina ljudi me zna kao Moa Faraha, ali to nije istina – to nije moje pravo ime. Rođen sam u severnoj Somaliji kao Husein Abdi Kahin i, bez obzira šta sam govorio u prošlosti, moji roditelji nikada nisu živeli u Ujedinjenom Kraljevstvu”, rekao je Farah.

Farah je ranije tvrdio da je sa osam godina stigao u London kako bi se priključio svom ocu, a tek sada je otkrio pravu istinu.

“Kada sam imao četiri godine, moj otac je poginuo u građanskom ratu. Porodica se raspala, odvojen sam od majke i doveden u Englesku ilegalno pod imenom Muhamed Farah”, otkrio je četvorostruki olimpijski i šestostruki svetski šampion.

Farah je ilegalno doveden u London, gde je živeo u jednoj porodici koja se loše ophodila prema njemu. Ipak, imao je sreću da ga je profesor spasao i pomogao mu da aplicira za britansko državljanstvo pod lažnim imenom.

Farah je rekao da ga je porodica motivisala da kaže istinu o svojoj prošlosti.

“Porodica mi je sve na svetu. Kao roditelj uvek učite decu da govore istinu, ali ja nikada nisam mogao da budem svoj i kažem šta se zaista dogodilo”, rekao je Farah.

Farah je u dokumentarcu izrazio brigu za svoj imigracioni status, ali su državni organi reagovali i objavili da ser Mo neće trpeti nikakve posledice.

Dokumentarni film se završava scenom u kojem poznati atletičar razgovara sa pravim Muhamedom Farahom.